2-4 dager leveringstid

Gratis levering på ordrer over 500kr

Gratis levering i Ås og Drøbak

Gode vaner i 2024? Kaffe er sunt året rundt!

Gode vaner i 2024? Kaffe er sunt året rundt!

En god kopp med spesialkaffe kan være bra for helsa. Moderne forskning viser nemlig at moderat kaffedrikking har flere ulike helseeffekter og forlenger levetiden vår.

 

Antioksidanter: En god kopp med spesialkaffe er ikke bare godt, men det er også sunt. Kaffe inneholder nemlig over 1000 forskjellige stoffer som aktivt virker i kroppen vår. Faktisk er kaffe nordmenns viktigste kilde til antioksidanter, som beskytter cellenes DNA fra oksidativt stress.

Psykososialt: Kaffe øker også mengden av gledeshormonet dopamin i hjernen. Psykososialt kan kaffe være positivt, fordi vi ofte drikker kaffe i sosiale sammenhenger. Å ha det hyggelig med andre, kan også ha en helsefremmende effekt.

Energi og prestasjoner: En kaffekopp gir også mer energi og mental våkenhet: Koffeinet i spesialkaffen kan bidra til å øke energinivåene og forbedre mental våkenhet og konsentrasjon. I tillegg kan den hjelpe til med å forbedre fysisk prestasjonsevne ved å øke nivåene av adrenalin og redusere muskelsmerter og utmattelse.

Forlenger livet: Å drikke moderate mengder kaffe er også forbundet med lengre levetid - et inntak på 2 til 5 kopper kaffe om dagen er i flere studier vist å forlenge levetiden og redusere risikoen for død av enhver årsak. Selv de som bare drikker én kopp kaffe om dagen, reduserer risikoen for å dø tidlig med 12 prosent, viser en stor studie foretatt i USA.

Forebyggende for sykdom: Forskning viser også at kaffe kan beskytte mot enkelte sykdommer som hjerte- og karsykdom, diabetes, Parkinsons sykdom og noen typer kreft.

Så nyt kaffekoppen din med spesialkaffe fra Acorda med god samvittighet i 2024!

Godt og sunt nytt år til alle våre kunder.

Tilbake til bloggen